1. Home
  2. /
  3. Produse
  4. /
  5. Brazilia Fazenda Monte Belo
bazilia
IMG_20171117_141242IMG_20171117_141405IMG_20171120_163300

Brazilia Fazenda Monte Belo

32.90 lei63.90 lei

Fazenda Monte Belo Late Harvest. Obținută în urma unui proces natural de procesare, cu o aciditate scăzută și cu o aromă discretă și inconfundabilă de nucă, cafeaua Brazilia propune acel gust clasic și ferm pe care îl aștepți de le o cafea.

Golește
Cod Produs: Nu se aplică

Product Description

Brazilia este responsabilă pentru o treime din producția globală de cafea ceea ce poziționează țara pe primul loc în topul producătorilor, poziție pe care Brazilia o ocupă de mai bine de 150 de ani. Plantațiile de cafea acoperă o suprafață impresionantă, în jur de 27.000 de kilometri pătrați, în special în zona de sud-est unde este un climat favorabil cultivării cafelei, respectiv în Minas Gerais, Sao Paulo și Parana.

Brazilia cunoaște cafeaua în secolul al XVIII-lea, dar nu are nevoie de foarte mult timp să o transforme în vocație. Cafeaua a devenit foarte rapid populară în țară, iar până în 1840, Brazilia își construiește reputația de producător important. Perioada de dezvoltare rapidă a industriei cafelei în Brazilia a fost la începutul secolului al XIX-lea când au început să vină în țară emigranți italieni pentru a lucra în plantațiile de cafea. Producția a atins un vârf în anii 1920 când Brazilia ajunsese să producă 100% din cafeaua necesară la nivel global. Mai târziu, în anii 1950, această dominație avea să slăbească datorită dezvoltării altor producători importanți care au reușit să acapareze cote de piață importante.

Din suita de cafele oferite de Brazilia am ales Fazenda Monte Belo Late Harvest, varietatea Mundo Novo, Catuai, crescută la o altitudine de 1.200 de metri. Ca mod de procesare, acest sortiment de cafea este trecut prin procesarea naturală sau uscată. Acest tip de procesare presupune uscarea fructului intact după recoltare, ceea ce oferă cafelei un gust de nucă, ușor fructat și cu o aciditate scăzută.

Origine Tip Organic Altitudine Varietate Procesare Aciditate Aroma
Brazilia Fazenda Monte Belo Late Harvest 1200 Mundo Novo, Catuai Naturala, Scazuta Nuca
Ethiopia Yirgacheffe Gr.2, Helen Gebrenigus 1700-2200 Heirloom Spalare, uscare la soare Scazuta Florala, Lamaie, Ceai
Guatemala Finca Bourbon Chimaltenangro Da 1500-2400 Bourbon Spalare, uscare la soare Medie Ciocolata, Caramel, Struguri, Portocala
Indonezia Sumatra Madheling DP Grade 1 Da 2500-5000 Catimor, Typica Naturala, Scazuta Ciocolata, Ierburi, Condimente
Guatemala Finca Ceylan Da 1500 Bourbon Spalare Scazuta Ciocolata, Citrice
Kenya Mount Kenya Selection 1400-2100 SL 28 Spalare Medie Afine, Citrice

Additional Information

Selecteaza Cantitate

250 Gr, 500 Gr – Super Pret

Macinare

Boabe, Ibric (super fin), Espresso, Moka (fin), AeroPress (mediu fin), Filtru (Mediu), French Press (Grosier)

Live Chat