1. Home
  2. /
  3. Produse
  4. /
  5. Ethiopia Yirgacheffe
ethiopia
IMG_20171117_141242IMG_20171117_141405IMG_20171120_163300

Ethiopia Yirgacheffe

37.90 lei73.90 lei

Yirgacheffe Gr.2, Helen Gebrenigus. O cafea exotică în care se îmbină aromele florale, cele de lămâie și tentele subtile de ceai pentru a da un gust vioi fiecărei dimineți.

Golește
Cod Produs: Nu se aplică

Product Description

Etiopia, o țară surprinzătoare situată în Cornul Africii este, practic, patria cafelei Arabica. Această varietate de cafea crește sălbatic în pădurile și în zonele muntoase din districtele Kaffa și Buno de mii de ani. Marile descoperiri ale omenirii au fost făcute din greșeală, iar cafeaua nu face excepție. Din Etiopia s-a răspândit cafeaua în întreaga lume datorită unui căprar care a observat o schimbare în comportamentul caprelor sale în după ce acestea mâncau fructele plantei sălbatice de cafea. Un călugăr căruia căprarul i-a spus despre descoperire a început să folosească boabele dătătoare de energie pentru a rămâne treaz în timpul nopților lungi de rugăciune. Călugărul a dus cafeaua mai departe și a prăjit-o și a făcut-o sub formă de băutură. Colegii săi călugări au acceptat-o bucuroși, iar din acel moment cafeaua a început să cucerească lumea.

Relieful Etiopiei favorizează cultivarea unor varietăți interesante de cafea. De la 100 de metri sub nivelul mării, până la 4.600 de metri deasupra nivelului mării, este o plajă largă pentru dezvoltarea unor soiuri de cafea cu arome extraordinare construite să dezmierde simțurile oricărui băutor de cafea care știe să aprecieze aromele exotice ale Africii.

Am studiat cu atenție tipurile de cafea pe care le oferă Etiopia și am ales o varietate, Yigacheffe, care a devenit una dintre cele mai bune și mai apreciate varietăți crescute în zonele muntoase. Plantele din care iese acest tip de cafea sunt crescute la altitudini cuprinse între 1.200 și 2.200 de metri. Dar asta nu este tot! Yigacheffe este tipul principal, din care derivă variația pe care am ales-o noi, Heirloom datorită aromei florale, cu izuri discrete de lămâie și ceai. De asemenea, are o aciditate scăzută.

Ca mod de procesare, după recoltare, boabele sunt spălate și lăsate să se usuce la soare până când devin optime pentru prăjire.

Origine Tip Organic Altitudine Varietate Procesare Aciditate Aroma
Brazilia Fazenda Monte Belo Late Harvest 1200 Mundo Novo, Catuai Naturala, Scazuta Nuca
Ethiopia Yirgacheffe Gr.2, Helen Gebrenigus 1700-2200 Heirloom Spalare, uscare la soare Scazuta Florala, Lamaie, Ceai
Guatemala Finca Bourbon Chimaltenangro Da 1500-2400 Bourbon Spalare, uscare la soare Medie Ciocolata, Caramel, Struguri, Portocala
Indonezia Sumatra Madheling DP Grade 1 Da 2500-5000 Catimor, Typica Naturala, Scazuta Ciocolata, Ierburi, Condimente
Guatemala Finca Ceylan Da 1500 Bourbon Spalare Scazuta Ciocolata, Citrice
Kenya Mount Kenya Selection 1400-2100 SL 28 Spalare Medie Afine, Citrice

Additional Information

Selecteaza Cantitate

250 Gr, 500 Gr – Super Pret

Macinare

Boabe, Ibric (super fin), Espresso, Moka (fin), AeroPress (mediu fin), Filtru (Mediu), French Press (Grosier)