1. Home
  2. /
  3. Produse
  4. /
  5. Indonezia Sumatra Organic
indonezia
IMG_20171117_141405IMG_20171117_141242IMG_20171120_163300

Indonezia Sumatra Organic

37.90 lei73.90 lei

Sumatra Madheling DP Grade 1. O cafea cu o aciditate scăzută recoltată din culturi organice pozitionate le altitudini cuprinse intre 2.500 și 5.000 de metri, procesată natural, propune arome proaspete de ciocolată, ierburi și condimente, ceea ce completează un gust deosebit.

Golește
Cod Produs: Nu se aplică

Product Description

Indonezia este al patrulea producător de cafea din lume. Povestea cafelei pe insulele țării a început din perioada colonială și a jucat un rol important în dezvoltarea economică. Poziționarea geografică a Indoneziei este ideală pentru pentru dezvoltarea plantațiilor de cafea. Apropierea de ecuator și zonele muntoase de pe insule au creat micro-climate perfecte pentru dezvoltarea plantațiilor de cafea și a unei industrii de top. Indonezia a produs în 2014 540.000 de tone de cafea atât robusta, cât și arabica.

O particularitate a producției indoneziene de cafea este că peste 90% este cultivată de fermieri mici care lucrează, în medie, câte un hectar. De aceea, majoritatea producției este organică, iar majoritatea asociațiilor de fermieri și de exportatori dețin certificări pentru recunoscute internațional care atestă cultivarea organică a cafelei. Indonezia este un tărâm care trebuie descoperit de către iubitorii cafelei datorită sortimentelor variate și a aromelor rafinate pe care fiecare dintre aceste sortimente le oferă,

Noi am ales Sumatra Madheling DP Grade 1, certificată ca produs organic, varietatea Catimor, Typica, cultivată la altitudini mari, între 2.500 și 5.000 de metri. Ca mod de procesare este folosită uscarea integrală a fructului după recoltare, procesare denumită și naturală. Aciditatea cafelei este scăzută, iar aromele de ciocolată, ierburi și izul discret de condimente asiatice îi dau o savoare aparte.

Origine Tip Organic Altitudine Varietate Procesare Aciditate Aroma
Brazilia Fazenda Monte Belo Late Harvest 1200 Mundo Novo, Catuai Naturala, Scazuta Nuca
Ethiopia Yirgacheffe Gr.2, Helen Gebrenigus 1700-2200 Heirloom Spalare, uscare la soare Scazuta Florala, Lamaie, Ceai
Guatemala Finca Bourbon Chimaltenangro Da 1500-2400 Bourbon Spalare, uscare la soare Medie Ciocolata, Caramel, Struguri, Portocala
Indonezia Sumatra Madheling DP Grade 1 Da 2500-5000 Catimor, Typica Naturala, Scazuta Ciocolata, Ierburi, Condimente
Guatemala Finca Ceylan Da 1500 Bourbon Spalare Scazuta Ciocolata, Citrice
Kenya Mount Kenya Selection 1400-2100 SL 28 Spalare Medie Afine, Citrice

Additional Information

Selecteaza Cantitate

250 Gr, 500 Gr – Super Pret

Macinare

Boabe, Ibric (super fin), Espresso, Moka (fin), AeroPress (mediu fin), Filtru (Mediu), French Press (Grosier)

Live Chat