1. Home
  2. /
  3. Produse
  4. /
  5. Mount Kenya Selection
kenya

Mount Kenya Selection

38.90 lei75.90 lei

Mount Kenya Selection propune o aciditate medie și arome kenyene specifice care sugerează discret o combinație de afine cu citrice. Intensitatea reală a aromelor poate fi distinsă doar gustând o cafea preparată din boabe proaspăt prăjite venite tocmai din Kenya.

Golește
Cod Produs: Nu se aplică

Product Description

Sortimentul Mount Kenya Selection vine cu particularitățile cafelei crescute la altitudini medii spre înalte, respectiv între 1.750 și 1.900 metri în ferme poziționate pe platourile Muntelui Kenya. Această zonă este una favorabilă pentru dezvoltarea unor culturi sănătoase datorită aerului curat, dar și a solului vulcanic, bogat în toate elementele nutritive de care a re nevoie planta pentru a crește armonios.

Planta înflorește în intervalul martie-aprile, iar recoltarea se face în intervalul noiembrie-decembrie. Aceste intervale pot fi respectate și datorită condițiilor prezentate de clima din regiune. Precipitațiile medii anuale sunt de 1.000 – 1.200 mm, minima medie anuală ajunge la 14 grade Celsius, iar maxima medie anuală la 24 grade Celsius. Aceste condiții, completate de proprietățile solului vulcanic sunt ideale pentru dezvoltarea sănătoasă a plantei și pentru ca bobul de cafea să poată oferi acea savoare exotică specifică zonei.

După recoltare, boabele sunt spălate cu apă de râu care curge pe munte. Această apă influențează nuanțele proaspete pe care gustul final al cafelei le primește. Odată ce au fost spălate, boabele se usucă prin metoda naturală, la soare, pe paturi special construite pentru acest scop.

Cafeaua care crește pe Muntele Kenya, în special Mount Kenya Selected se remarcă prin caracterul unic al aromelor cafelei, bogate și complexe care se simt în fiecare cană, indiferent care ar fi modul de preparare.

Origine Tip Organic Altitudine Varietate Procesare Aciditate Aroma
Brazilia Fazenda Monte Belo Late Harvest 1200 Mundo Novo, Catuai Naturala, Scazuta Nuca
Ethiopia Yirgacheffe Gr.2, Helen Gebrenigus 1700-2200 Heirloom Spalare, uscare la soare Scazuta Florala, Lamaie, Ceai
Guatemala Finca Bourbon Chimaltenangro Da 1500-2400 Bourbon Spalare, uscare la soare Medie Ciocolata, Caramel, Struguri, Portocala
Indonezia Sumatra Madheling DP Grade 1 Da 2500-5000 Catimor, Typica Naturala, Scazuta Ciocolata, Ierburi, Condimente
Guatemala Finca Ceylan Da 1500 Bourbon Spalare Scazuta Ciocolata, Citrice
Kenya Mount Kenya Selection 1400-2100 SL 28 Spalare Medie Afine, Citrice

Additional Information

Selecteaza Cantitate

250 Gr, 500 Gr – Super Pret

Macinare

Boabe, Ibric (super fin), Espresso, Moka (fin), AeroPress (mediu fin), Filtru (Mediu), French Press (Grosier)